Video Kompen Breastfeeding Flash Mob Didepan Klcc

1818 views

kop

Video Kompen Breastfeeding Flash Mob Didepan Klcc|Sejak semalam viral di media sosial dengn isu menetekkan bayi di depan umum atau yang lebih di kenali dengan breastfeeding dalam bahasa viral yang aneh

Baru baru ini sebuah video viral di laman media sosial turut menjadi perhatian ramai,dimana video tersebut menunjukkan kompen kebebasan ibu ibu menyusukan bayi.

koooooo

Sebenarnya kompen tersebut berlaku pada tahun 2011 lalu.dalam acara breastfeeding Flash Mob 2011.

Dari satu informasi yang kami dapati kompen tersebut dilakukan oleh beberapa sebab.dimana para ibu ibu tidak berpuas hati kepada pihak managment klcc yang tidak membenarkan menyusukan anak ataupun mengepam persediaan asi dalam surau bangunan tersebut.karena pada masa itu baby rom yang sedia ada dalam klcc tidak mencukupi untuk menampung para ibu ibu yang hendak menyusukan bayi.

kom
Dan menurut satu artikel yang kami temui mengatakan para ibu ibu yang menyusui bayi dalam surau juga di halau oleh pejaga bangunan tersebut.itulah punca kenapa kompen breastfeeding Flash Mob di laksanakan.

Video ini tidak ada kena mengena dengan kes gambar selfie menetekkan anak yang viral baru baru ini seperti mana yang di war warkan oleh beberapa pihak .apapun video ini juga di kecam oleh ramai pada masa itu.namun sesetengah orang menerima karena ia dilakukan bukan suka suka atau sengaja mahu menunjuk nunjuk.

Harapnya pihak mall di malaysia menyediakan baby room yang lebih luas untuk para ibu ibu yang ingin meyusukan anak anak mereka.agar tidak ada lagi pertelingkahan pertelingkahan pendapat yang mengelirukan sesama ummat islam sendiri.

Tags: #Video Kompen Breastfeeding Flash Mob Didepan Klcc