Video Gol UAE Belasah Malaysia 10-0 Word Cup Qualification

1584 views

video gol uae lawan malaysia

 

Video Gol UAE Belasah Malaysia 10-0 Word Cup Qualification| Video Uae Belasah Malaysia 10-0,Satu, recod baru sukan bola tercipta semalam antara perlawanan malaysia vs UAE dalam  kempen kelayakan piala dunia 2018 dan piala asia 2019 Malaysia vs UAE (Emiriah Arab Bersatu) Word Cup -Qualification Di di Stadium Mohamed Bin Zayed, Abu Dhabi pada 3 september 2015.

Agak mengejutkan sebenarnya dengan recod baru ini,recod kekalahan terbesar dalam sejarah sukan bola malaysia tercatat pada tahun 1967  malaysia 2-8 new Zealand.

sumber gambar siakapkeli

sumber gambar siakapkeli

Terkini video uae belasah malaysia 10-0.

Perlawan separuh masa antara malaysia lawan UAE,dimana pada ketika itu malaysia pasukan skuad kebangsaan harimau malaya telah dibelasah dengan 7 jaringan gol oleh pihak lawan.

Dengan keadaan gol yang ketinggalan begitu jauh untuk separuh masa,laman media sosial meriah dengan komen komen kemarahan peminat sepak bola,termasuk Tengku Mahkota Johor “Kalau kepala tak betul, ekor pun tak betul,”Ujar Tengku

Bersambung perlawanan kedua,antara UAE vs Malaysia,ketinggalah dengan 7 mata ianya adalah satu perkara yang yang sukar dan hampir mustahil untuk menyaingi ataupun pemulihan untuk mengubah kedudukan dalam sukan bola sepak,dengan menambah 3 lagi jaringan gol di perlawanan akhir UAE menewaskan malaysia dengan 10-0.

Bekas wartawan sukan, Saipul Adli Mohamad pula mengeluh: “10-0…kegilaan apakah ini...

kalah menang dalam sebuah pertandingan adalah hal biasa yang sebenarnya tidak perlu diperbesarkan,namun dengan kekalahan jumlah angka gol yang cukup banyak tanpa balasan, adalah sesuatu yang sangat memalukan,seperti mana yang dilansir dari malaysiakini

Saipul Adli berkata “kekalahan itu bukan saja bagaikan tamparan pedih untuk negara, malah ia adalah “sepuluh pelempang tanpa balas”.

Berikut  Video Gol UAE Vs Malaysia 10-0 Word Cup Qualification Yang berlangsung semalam

Susunan Perlawanan UAE 10 – 0 Malaysia 03.09.15

kop

time

Tags: #video gol malaysia kena belasah dengan uae #Video Gol perlawanan UAE Vs Malaysia 10-0 #Video Gol perlawanan UAE Vs Malaysia 3 september 2015 #video gol uae belasah malaysia 10-0 #Video Gol UAE Vs Malaysia 10-0 #video uae belasah malaysia 10-0