Video & Gambar Doktor Keluarkan CYST Seberat 33kg Dari Perut Wanita

1409 views

Video & Gambar Doktor Keluarkan CYST Seberat 33kg Dari Perut Wanita |Nyawa seorang wanita menjadi taruhan apabila ia melakukan pembedahan mengeluarkan Cyst seberat 33 kg.

Menurut laporan Mirror ketumbuhan Tumor itu membengkak sebanyak 5 stone dalam perut mangsa sejak setahun lalu yang menyebabkan mangsa hampir mengalami kegagalan jantung.

Kejadian ini berlaku di Mexico,gambar gambar pembedahan yang dilakukan di viralkankan selepas mangsa kembali ke kehidupan normal.

Diketahui wanita berusia 24 yang yang tidak mahu namanya didedahkan berkata pada mulanya terkesima dengan kenapa perutnya terus membesar sedangkan beliau sedang dalam diet dan telah bertambah berat badan sebanyak 61 bs (4.3st/27 kg).

Tekanan daripada cyst tersebut telah menyebabkan beliau menghadapi kesukaran berjalan, bernafas dan makan akibat daripada mampatan terhadap organ beliau dan Doktor tiada pilihan lain kecuali untuk melakukan pembedahan.

Dr Erik Hanson Viana, 27, Hospital Umum Mexico berkata ini adalah pembedahan pengeluaran cyst paling terbesar yang pernah ia keluarkan.

Setelah 6 bulan berlalu gambar pembedahan tersebut di kongsi kelaman media sosial memandangkan pesakit telah pun pulih sepenuhnya.

Tags: #Gambar Doktor Keluarkan CYST Seberat 33kg Dari Perut Wanita #gambar pembedahan cyts terbesar di dunia #Video & Gambar Doktor Keluarkan CYST Seberat 33kg Dari Perut Wanita #video gambar pembedahan cyts terbesar di dunia