Video Bapa & Teman Wanita Akhirnya Dihukum Gantung

1909 views

 

Video Bapa & Teman Wanita Akhirnya Dihukum Gantung|Riak wajah seorang bapa tetap tenang sekalipun terpaksa menerima hakikat dia baru sahaja dijatuhi hukuman gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi di sini hari ini atas kesalahan membunuh anak lelakinya yang berusia tiga tahun pada tahun 2013.

Mohd. Imran Mohd. Ramly, 34, dilihat bersalaman dengan ahli keluarga dan rakannya sementara teman wanitanya, Norhidayah Mamid, 30, kelihatan mengalirkan air mata sewaktu mendengar hukuman dia turut dijatuhi hukuman sama atas kesalahan serupa dan bertindak menutup mukanya.

Hakim Collin Lawrence Sequerah menjatuhkan hukuman tersebut terhadap Mohd. Imran dan Norhidayah yang memakai blazer warna hitam dan tudung berwarna-warni setelah kedua-dua tertuduh itu didapati bersalah membunuh Muhammad Aqeef Adam Mohd. Imran.

Kejadian didakwa berlaku di rumah bernombor A 2-22 Apartmen Sri Putra, Jalan Meranti 7, Kulai, antara pukul 12 tengah malam, 16 Disember 2013 dan pukul 6.45 petang, 19 Disember 2013.

Mengikut keterangan kes, kanak-kanak itu dipercayai didera oleh pasangan berkenaan dalam tempoh tersebut hingga menyebabkan kematiannya pada 19 Disember 2013.

Mohd. Imran yang diwakili peguam Normah Mohd. Desa sementara Shahruddin Osman mewakili Norhidayah, didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dibaca bersama-sama Seksyen 34 kanun sama yang memperuntukkan hukuman mati mandatori.

Hakim Sequerah memutuskan demikian terhadap Mohd. Imran, bekas pengurus sebuah syarikat dan Norhidayah yang tidak bekerja selepas mendapati pihak pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah terhadap pertuduhan tersebut pada akhir kes pembelaan.

Tags: #bapa dan teman waniat dihukum gantung #bapa duhukum gantung #dera kanak kanak #Video Bapa & Teman Wanita Akhirnya Dihukum Gantung