Papa Bila Balik..”Nota Terakhir Nuri”

1098 views

kiol

Papa Bila Balik..”Nota Terakhir Nuri”|Sejak semalam natizen serta rakyat malaysia tidak henti henti mengucapkan kata kata takziah kepada keluarga arwah nuri nadirah ruslan yang maut akibat di patuk ular.

Kehilangan nuri membuatkan ramai rakyat malaysia sedih dan tidak henti henti mengikuti perkembangan terkini.

 

Untuk maklumat kepada semua Jenazah arwah Nuri telah selamat dikebumikan kira-kira jam 9.45 pagi tadi di Tanah Perkuburan Islam Che Latiff selepas ditangguhkan semalam akibat sedikit masalah tidak dapat dielakkan.
Terkini ..sebuah coretan arwah nuri menambah kesedihan natizen dimana cireta tersebut di kongsi oleh bapa arwah Encik Ruslan Gazali telah memuatnaik gambar arwah Nuri dan sekeping nota terakhir yang ditulis oleh Nuri di mana arwah menyatakan kerinduan terhadap bapanya yang dikatakan berada jauh dari mereka iaitu di Kuantan, Pahang.

Ditulis oleh Encik Ruslan

KOL

Alhamdulillah…
Kak Long dah dikebumikan pada pukul 10pg tadi..Saya ucapkan terima kasih pada semua ahli keluarga dan rakan yg byk membantu dan memberi semangat..Pasal cerita Kak Long hidup semula tu adalah salah faham shj…Kak Long dah disahkan tiada di hosital besar kota bharu ptg kemarin lg dan tiba di rumah sy pukul 6.30ptg kemarin..lepas magrib jenazah dimandikan..

Siap jenazah dimandikan,diangkat dan diletakkan diatas kain utk dikafankan..Masa nk letakkan jenazah kat atas kain kafan tu,dia tersedu 2kali..Kami ahli keluarga dan sahabat handai berbincang utk panggil doktor datang check kat rumah utk kepastian,walaupun kata hati dah rasa yg kak long dah tiada..Sebelum Dr sampai,adalah 5..6..org yg cuba tengok keadaan jenazah,

dlm 5..6..org tu adalah 1..2..org yg ckp jenazah masih ada cuma slok(koma).Xlama 1group Dr sampai dan membuat pemeriksaan,mengesahkan jenazah dah tiada,xlama kemudia sampai lg 1group Dr sukarela..dan berterusan group Dr sampai dalam 3group..semua Dr mengesahkan jenazah dah tiada dan saya sbg bapa tidak lagi membenarkan sesiapa pun menyentuh jenazah lg..kedaan tersebutlah yg menimbulkan salah faham dan buah mulut yg direka-reka..maklumlah org yg hadir terlalu ramai beratus-ratus..memandangkan keadaan dah lewat mlm,kami di pihak keluarga memutuskan urusan pengebumian di pagi esok(Rabu)..

Setakat hari ni,yg sy tahu ular yg patut kak long masih belum dijumpai di sekolah tersebut..gambar ular yg diviralkan itu pun tidak benarhanya direka shj..dan mintaklah buang gambar kat hospita yg muka diikat(sedih tgk)dan sy meminta semua rakan FB,perbetulkan cerita..jgn lah ditambah tolok..cerita di sekolah dan hospital sy pun kurang pasti,disebabkan sy dr kuantan pukul 12tgh dan sampai Kb pukul 3.30..anak sudah meninggal..sy juga belum pasti jenis ular yg mematuknya..

Mintak maaf kpd semua kerana xsempat nk cerita perkara sebenar dan xsempat nk layan call,whatsap dan Fb..Dan terima kasih diucapkan kepada pihak2 jabatan kerajaan yg sempat hadir ke rumah..Sy sbg manusia biasa ni,sedih lah jgk,dia lah seorang anak,dialah seorang rakan yg paling rapat dan sy lah tempat melayan cerita2 budak2 nya..sampaikan nama kawan2 dia kat skolah pun sy ingt..

Tapi Allah lebih syg kan dia ..sama2 lah kita terima Qadar dan Qadar Allah swt..yg pastinya taman syurga menunggu mu anakku..Kita semua yg belum pasti dimana-mana..sama2 lah berdoa utk menuju ke jalan yg lurus,aitu jalan org2 yg beriman..Ruslan Gazali

 kio

Tags: #kanak kanak maut di patuk ular #nota terakhir nuri