NAJIB LETAK JAWATAN

2595 views

sultan titah najib eltak jawatan

 

NAJIB LETAK JAWATAN | Selepas pemecatan TPM Muhyiddin beberapa hari lepas adalah satu isu yang hangat diperkatan oleh seluruh rakyat malaysia,pemecatan yang tidak di sangka sangka telah menimbulkan beberpa perdebatan antara penyokong partai,ada pun Punca utama pemecatan jawatan Muhyiddin Yassin susulan pertikaiannya terhadap syarikat pelaburan strategik kerajaan 1MDB yang didakwa berlaku penyelewengan.

Selain itu, Muhyiddin juga tidak memihak dan mempertikaikan kepimpinan Najib Razak. Muhyiddin dalam satu kenyataan rasmi sebelum ini dilihat seolah tidak lagi menyokong Barisan Nasional. Muhyiddin Yassin juga mengakui jika pilihan raya umum diadakan dalam masa yang terdekat, Umno akan tewas susulan parti UMNO itu kini berdepan dengan krisis kepercayaan berikutan kontroversi firma pelaburan 1MDB.

Difahamkan lagi Najib Razak dan Muhyiddin tidak bertegur sapa malah bersikap “Dingin” ketika menghadiri rumah terbuka Aidilfitri yang dianjurkan oleh bekas perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi (Pak Lah) baru-baru ini. Dengan penyingkiran Muhyiddin selaku TPM, Najib Razak menyatakan tujuan utama rombakan Kabinet adalah untuk memperkukuhkan Barisan Nasional dalam menghadapi cabaran dalam menguruskan negara sebelum PRU14.

Dengan pengumuman tersebut, Timbalan Perdana Menteri DS Ahmad Zahidi Hamidi juga masih memegang Jawatan Menteri Dalam negeri.

Najib berkata beliau sememangnya bersikap terbuka dalam menerima kritikan. Namun, sebagai anggota Kabinet, perbezaan pendapat dan pandangan tidak sepatutnya dilakukan di forum terbuka kerana boleh menjejaskan pandangan umum terhadap kerajaan serta negara. Keputusan menggantikan Tan Sri Muhyiddin merupakan satu keputusan yang betul setelah mengambil kira pertimbangan politik dan kepentingan pentabiran.

Kemudian timbul satu ura ura yang mengatak sultan titah Najib letak jawatan.Sepujuk surat yang didakwa titah sultan kepada perdana menteri malaysia Datok Sri Najib Tun Abdul razak dimana isi surat berkanan menyuruh beliau meletak jawatannya sebagai perdana menteri malaysia serta merta.

BERIKUT SURAT TITAH TERBUKA UNTUK PERDANA MENTERI MALAYSIA DATOK SRI NAJIB TUN ABDUL RAZAK.

sultan surat

Surat berkenan bertarikh: 7.mei.2014.adalah hanya satu bahan lawak pengguna internet yang suka mengedit atau mengada adakan cerita yang tidak ada, Ekoran surat yang beredar di media sosial tersebut akhirnya menjadi bahan lawak pengguna facebook.

 

 

Tags: #Jawatan #Najib #TELAK