Mahkluk Aneh Dalam Video Viral Dipercayai Suku Melayu Tua Yang Dianggap Punah

Mahkluk Aneh Dalam Video Viral Dipercayai Suku Melayu Tua Yang Dianggap Punah|Penampakan Sosok misteri seperti Mahkluk asing terakam kamera penunggang Motor Trail dari Banda Aceh di kawasan Hutan Aceh Pekan lalu telah menggemparkan media sosial.

Video itu di unggah di laman Youtube pada Rabu (22/3/2017). kelmarin.Ruangan komen video berkenan dipenuhi dengan pendapat masing masing,ada yang mendakwa mahkluk itu adalah hantu dan  Alien.

Disela sela komen berkenan,terdapat satu pendapat yang masuk akal dan logic ¬†katanya “mahkluk berkenan adalah Orang Mante suku purba yang sudah lama di anggap punah”

Mereka sejenis Mahkluk purba kecil yang tergolong dari suku Melayu tua (Proto Malayan).

Kewujutan mereka di anggap misteri kerana sampai pada hari ini belum ada yang bisa menangkap atau mendekati suku ini.

Mereka hanya hidup di pedalaman rimba aceh,saya baru percaya mitos itu wujud selepas melihat video ini,kala Akaun bernama Loucia.

Dikutip dari Wikipedia, Suku Mante dikabarkan telah punah karena sudah bercampur dengan suku bangsa pendatang-pendatang lainnya.
Suku Mante juga disebut-sebut legenda rakyat yang pernah mendiami wilayah Aceh yang termasuk dalam rumpun bangsa Melayu Proto.

Tags: #Mahkluk Aneh Dalam Video Viral Dipercayai Suku Melayu Tua Yang Dianggap Punah #penampakan mante di aceh #punah #Suku mante #suku melayu kuno

Author: 
author