“Allah Tahu Yang Terbaik Untuk Saya “Luah Fasha Sandha Setelah Sah Bercerai Talak Satu

sandha cerai tlk satu

“Allah Tahu Yang Terbaik Untuk Saya “Luah Fasha Sandha Setelah Sah Bercerai Talak Satu| Pelakon wanita Nur Fasha Sandha Binti Hassan 32 tahun atau yang lebih mesra dipanggil dengan Fasha Sandha Telah sah bercerai dengan suaminya Rizal Ashram Ramli 40 tahun dengan talak satu,setelah 4 tahun mendirikan rumah tangga.

Mengutip laporan rotikaya lapas cerai yang dilakukan di hadapan hakim Mahkamah Tinggi Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Tn. Haji Muhammad Abdul Karim bin Wahab.

Terdahulu Fasha Sandha yang memohon perceraiannya mengikut Seksyen 47 akta undang-undang keluarga Islam Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur 1984, pada hari Isnin lalu, bersamaan 18 Januari 2016. Dengan itu, Fasha telah sah diceraikan dengan talak satu oleh bekas suami, Rizal Ashram Ramli. Fasha selaku plaintif diwakili peguamnya, Zulkifli Che Yong.

cerai

Sebelumnya pada 4 Disember 2015 Fasha Sandha Hassan dipercayai telah mengunjungi sebuah pejabat agama islam karena ada masalah keluarga.

Isu itu menjadi panas apabila dikatakan keretakan rumah tangga Fasha Sandha dengan jejai disebabkan campur tangan pihak ketiga yang dipercayai melibatkan ahli keluarga jejai sendiri.

Berbalik kepada perceraian Fasha Sandha  beliau berkata “Perceraian ini adalah Jalan yang terbaik untuk kedua belah keluarga. Saya telah berusaha untuk menyelamatkan perkahwinan ini. Saya redha dan akan meneruskan kehidupan bersama kedua anak saya, Putra Rayfal 2 tahun, dan Putri Raysha 1 tahun,” kata Fasha Sandha sambil menitiskan air mata kesedihan.

fashasandha:Allah knows best

yes

BACA JUGA: Individu Dedah Fasha Sandha Cerai Dengan Jejai

 

 

Tags: #fasha sandha #fasha sandha cerai #jejai #luahan sayu #Sah Bercerai Talak Satu

Author: 
author