Kisah Seram Pengalaman Pemandu Van Jenasah Sah Alam

2965 views

 

hantu van jenazah

Kisah Seram Pengalaman Pemandu Van Jenasah Sah Alam|Ahmad jali yang berasal dari jalan kebun kelang bekerja di bandaraya sah alam sebagai pemandu van jenazah sudah hampir selama 11 tahun lamanya.

Ahmad jali bercerita tentang pengalamannya sebagai pemandu van jenazah,dah bermacam macam jenis mayat beliau bawa,kadang ada yang baik kadang ada yang kurang baik.

Pada satu hari ahmad jali membawa sebuah jenazah ke daerah pahang kiran kira sampai ketempat tujuan dalam pukul satu pagi lebih.

Setelah beliau meletak jenazah di tempat yang di tuju beliau pun gerak balik semula kira kira jam 2 suku pagi.dalam van jenazah hanya Ahmad jali seorang,keadaan yang gelap melewati hutan kelapa sawit yang tidak ada lampu jalan,dengan tiba tiba sosok nenek tua tiba tiba muncul di sebelah dia duduk.

Bila saya sedar makhluk itu ikut, saya menoleh dengan berlahan ,mukanya hitam rambut panjang baju putih,saya pun terus mengucap katanya.

Saya cuba pujuk dia suruh dia keluar,pasal apa? sebab saya ini bukan saudara dia,cari saudara awak kat mana saya cakap dengan dia,alhamdulillah mahluk itu menghilang kisahnya.
Kisah yang kedua gangguan yang di alami Ahmad jali berlaku pada hujan gerimis dimana pada ketika itu beliau lalu di jalan yang tidak berapa elok,mahu tidak mahu beliau sebagai pemandu terpaksa memperlahankan kendaraan di sekitar bukit cerakah lebih kurang dalam pukul 11 lebih.

Dalam asik memandu tiba tiba satu pocong potong van dan datang menghapiri saya,Saya pun berhentian van ,niat saya dalam hati saya nak tolong dia,saya bukakkan pintu suruh masuk tiba tiba hilang,pasal iblis nie dia suka takutkan dan menyesatkan kita,jadi macam manapun dia dia akan berusaha sesatkan kita,jadi kita sebagai manusia ingatlah mati,kalau boleh kita beristigfar hari – hari,bila kita istigfar kita akan ingat mati dan akan lebih dekat dengan Allah sambung ahmad jali

Kisah ahmad jali penah di lakonkan semula dalam rancangan detik 12 tv 3 Pada tahun 2014 lalu.

Tags: #kisah seram #pengalaman pemandu #sah alam #van jenasah