KISAH MAKCIK DILAYAN SOMBONG OLEH KERANI BANK KEMUDIAN TERJADI SESUATU YANG MENGEJUTKAN

 

gambar hiasan

gambar hiasan

KISAH MAKCIK DILAYAN SOMBONG OLEH KERANI BANK KEMUDIAN TERJADI SESUATU YANG MENGEJUTKAN | Seorang mak cik telah pergi ke kaunter bank untuk mengeluarkan wang sebanyak RM 500. Tetapi kemudiannya kerani di kaunter bank itu telah melontarkan kad dengan lagak yang kurang ajar kepada mak cik itu sambil berkata “kalau nak keluarkan duit kurang daripada RM5000 sila keluarkan di ATM. Kami tiada masa untuk keluarkan wang yang sedikit.”
Kemudian, mak cik itu mengambil kad itu semula dan menyerahkannya kepada kerani tersebut dan berkata “Kalau macam tu keluarkan sahaja semua yang ada di dalam akaun ini.”

Kerani bank itu sangat terkejut apabila mendapati di dalam akaun mak cik itu terdapat sejumlah RM 200 JUTA. Dengan lemah lembut & penuh santun, kerani bank menyatakan mereka tidak dapat menyediakan wang sebanyak itu. Jika mahu pengeluaran sebanyak itu, perlulah membuat temujanji.

Mak cik itu kemudiannya bertanya tentang jumlah yang boleh dikeluarkan secara serta merta pada hari tersebut. Lalu kerani bank menjawab dengan amat sopan. Jumlah yang boleh dikeluarkan ialah RM 300, 000 sahaja.

Mak cik itu menjawab “kalau begitu saya mahu keluarkan RM300,000 SEKARANG!!”

Dengan susah payah kerani bank mengira dan menyerahkan kepada mak cik itu. Setelah mengambil duit itu, mak cik menyerahkan semula duit sebanyak RM299, 500 kepada kerani tersebut dan berkata, “Saya hanya memerlukan RM500 sahaja. Sila simpan semula semua duit saya ke dalam akaun saya……. Desas desus mengatakan kerani tu terus dibuang kerja…

Moral of the story :
Walau berperwatakan makcik, jangan pandang enteng… Kisah ni mungkin kisah benar, kerana ada sorang makcik di Malaysia ni mmg sangat kaya.. Produk dia semua orang kenal.. Tapi owner dia je orang tak kenal.. Memang pakaian memang makcik2 je.. Jangan marah ye Puan A***n .. =)

Tags: #KERANI BANK #KISAH MAKCIK DILAYAN SOMBONG #KISAH MAKCIK DILAYAN SOMBONG KERANI BANK #KISAH MAKCIK DILAYAN SOMBONG OLEH KERANI BANK

Author: 
author