Keadaan terkini Mikhail mangsa kemalangan berebut anak

4232 views

Keadaan terkini Mikhail mangsa kemalangan berebut anak|Muhammad Mikhail Jafrul Nizam, lima tahun, yang kemalangan di Titi Gajah, Alor Setar, semalam, masih kritikal.

Dia parah di kepala dan patah tiga tulang rusuk kanan menyebabkan kecederaan pada paru-paru kanan.

Kanak-kanak itu terbabit dalam kemalangan selepas bapa, Jafrul Nizam Jaafar, 38, mengejari ibunya, Marziana Mahadzir, 37, dengan kereta pada kira-kira 2 petang semalam.

Ia dipercayai akibat masalah perebutan anak.

Keadaan menjadi lebih buruk apabila kereta dipandu mereka terbabit kemalangan yang turut menyebabkan satu lagi kenderaan dirempuh di Titi Gajah.

Pengarah Kesihatan Kedah Datuk Dr Norhizan Ismail, berkata dalam kejadian itu, empat orang menerima rawatan di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB), Alor Setar.

Katanya, kanak-kanak terbabit masih kritikal, dirawat di Unit Jagaan Rapi Kanak-Kanak (PICU) dan masih tidak sedarkan diri.

“Kanak-kanak itu turut mengalami luka koyakan pada pergelangan tangan kanan serta kesan luka di muka, kedua-dua anggota tangan dan kaki.

“Ibunya turut cedera di bahagian kepala dan patah tulang tangan kanan iaitu antara siku dan pergelangan tangan namun sedar dan stabil,” katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Dr Norhizan berkata, bapa kanak-kanak itu hanya cedera, sedar dan stabil namun dimasukkan ke wad untuk pemerhatian lanjut.

“Sementara Faizal Baharom, 36, pula sedar, stabil, patah dan retak pada tulang di bahagian muka,” katanya.

Tags: #berebut anak #Kemalangan #Mangsa