JURURAWAT BUNUH DIRI SEBAB PANGGILAN HANGIT

1208 views

panggilan hangit bunuh diri

 

   JURURAWAT BUNUH DIRI SEBAB PANGGILAN HANGIT |  Seorang jururawat bunuh diri sebab ditipu dua deejay (DJ) Australia dengan panggilan hangit atau panggilan palsu sehingga memberi maklumat mengenai kehamilan Duchess of Cambridge Kate Middleton di Hospital King Edward VII, ditemui mati semalam, dipercayai membunuh diri.LONDON

Laman web Skynews.com melaporkan, Jacintha Saldanha yang sudah berkhidmat di hospital itu sejak empat tahun lalu ditemui mati di kediamannya berhampiran hospital berkenaan.

“Polis menerima laporan mengenai seorang wanita yang ditemui tidak sedarkan diri di rumahnya di Weymouth Street, jam 9.35 pagi waktu tempatan.

“Ambulans dihantar ke lokasi, malangnya wanita itu disahkan sudah meninggal dunia. Kami tidak mengesyaki sesuatu yang mencurigakan,” kata jurucakap Scotland Yard yang dipetik laman web itu.

Dua deejay stesen radio 2DayFM, Michael Christian dan Mel Greig menghubungi hospital berkenaan jam 5.30 pagi Selasa lalu.

Greig yang menyamar sebagai Ratu Elizabeth, meminta untuk bercakap dengan cucunya dan berjaya memujuk Saldana menyambung talian ke wad Kate menerima rawatan.

Panggilan palsu itu memalukan hospital berkenaan yang sering menjadi pilihan keluarga diraja.

Greig dan Christian menerima kecaman hebat di Twitter, manakala pelbagai pihak menggesa mereka meletak jawatan.

Apa yang kami  harapkan, perkara sebegini tidak akan berlaku di negara ini. Semoga dengan apa yang berlaku dapat dijadikan iktibar keapada setesen radio di Malaysia. Nak gurau biarlah berpada-pada dan jangan sampai melampaui batas.

Tags: #BUNUH DIRI #Jururawat #jururawat wanita #PANGGILAN HANGIT #PANGGILAN PALSU