Identiti kepala wanita tanpa badan dikenal pasti

10349 views


Identiti kepala wanita tanpa badan dikenal pasti|Identiti seorang wanita yang ditemui mati tanpa anggota badan di tebing Sungai Batang Lupar berhampiran Skait Lama di sini pada Sabtu lalu, disahkan sebagai warga China.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Sarawak, Datuk Dev Kumar berkata, identiti mangsa yang berusia 31 tahun itu dikenal pasti susulan penahanan seorang lelaki dipercayai suami kepada wanita tersebut pada Ahad lalu.

Menurut beliau, suspek berusia 42 tahun itu merupakan seorang peniaga tempatan di bandar di sini.

“Peniaga tersebut ditahan untuk membantu siasatan lanjut berkaitan kes kematian isterinya setelah keterangan yang diberikan kepada polis didapati meragukan.

“Bapa kepada dua anak itu telah direman selama tujuh hari bermula semalam dan kes itu telah diklasifikasikan semula mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh,” katanya dalam satu kenyataan akhbar hari ini.

Pemberita pada Ahad lalu melaporkan penduduk yang menetap behampiran Sungai Batang Lupar di Skiat Lama di sini gempar apabila menemui mayat seorang wanita tanpa badan terdampar di tebing sungai tersebut.

Bahagian kepala tanpa sebarang anggota badan dan identiti itu kemudian dibawa ke Hospital Sri Aman untuk tindakan lanjut.

Tags: #Identiti #kepala wanita #tanpa badan