HAMLEY’S MALAYSIA JAWAB ISU PAKSA ANAK ROSYAM NOR BUKA TUDUNG

849 views

 

HAMLEY’S MALAYSIA JAWAB ISU PAKSA ANAK ROSYAM NOR BUKA TUDUNG | Kita dikejutkan dengan pendedahan artis popular Malaysia, Rosyam Nor mengenai syarikat yang dipercayai memaksa anaknya membuka tudung sekiranya ingin berkerja di syarikat berkenaan.

Jom kita baca penjelasan syarikat berkenaan mengenai isu tersebut:

Salam Sejahtera Semua

Terima kasih kepada semua yang memberitahu pihak kami mengenai isu ini.

Kami tidak mempunyai sebarang polisi syarikat di mana pekerja wanita tidak dibenarkan memakai hijab/tudung. Kami memang mengalu-alukan semua yang ingin bekerja untuk datang membuat permohonan kerja, tidak kira bangsa atau agama.

Setelah disiasat, memang salah seorang pekerja kami yang baru dan tidak mempunyai kuasa untuk menemuduga atau mengambil pekerja, telah memberi maklumat yang tidak betul kepada anak Datuk Rosyam. Tindakan disiplin telah pun diambil terhadap pekerja ini.

Pihak pengurusan serta semua pekerja di kedai kami dengan ikhlas ingin memohon maaf di atas isu ini. Kami berasa sangat kesal dengan insiden ini dan juga dengan apa yang telah tercetus disebabkannya. Diharap Datuk Rosyam serta anak gadisnya dan juga kaum Muslimin & Muslimah yang telah terguris dengan kejadian ini sudi merima permohonan maaf kami ini.

Yang Ikhlas

Pihak Pengurusan

Tags: #gosip hamley's paksa anak rosyam buka tudung #isu anak rosyam dipaksa buka tudung #isu bukak tudung anak rosyam #penjelasan hamley's #penjelasan hamley's isu anak rosyam