Gurauan Terakhir Dan Pesanan Tunang Sebelum Ajal

2426 views

oklis

Gurauan Terakhir Dan Pesanan Tunang Sebelum Ajal|Tiada siapa yang tidak akan merasa sedih dan kehilangan apabila tiba tiba mendapat berita atas kematian orang tersayang,apatah lagi ia seseorang yang bukan sekedar yang terindah dalam hidup kita.

Begitulah yang di alami puteri nisha yang kehilangan tunangnya yang merupakan seorang anggota polis yang maut dalam sebuah kemalangan jalan raya dekat sungai petani pada 30 julai kelmarin.

Tambah menyedihkan apabila arwah seolah tahu bahwa ajalnya sudah semakin dekat,diamana arwah selalu cakap tentang kematian.

olkis

Luahan Putri Nisha Tunang Arwah

Dari mula kenal awak, dah memang selalu awak cakap pasal kematian, selalu ingat tentang kematian sejak mula kenal sehinggalah hari terakhir awak dengan saya.

Banyak pesanan yang awak tinggal untuk saya. Kata-kata awak semua menunjukkan yang awak akan tinggalkan saya untuk selamanya.

6 bulan awak tinggal saya semasa di Pulapol. Saya cuba kuatkan semangat tapi saya masih mampu bertahan, sabar menanti sebab hari-hari awak call saya, tanya khabar.

Tapi sekarang, awak dah tinggal saya untuk selamanya tanpa berita tanpa suara awak. Saya tak pasti saya mampu ka tak untuk semua ni.

Terlalu cepat awak pergi sehingga sekarang saya rasa ini semua mimpi. Saya tak sangka awak. Lepasni takkan ada lagi yang call sy, mesej saya tanya saya macam-macam, gurau dengan saya, selalu bagi nasihat, pesanan untuk saya.

Saya dah hilang segala-galanya. Saya rasa menyesal sebab tak mampu nak balas segala kebaikan awak tapi sekarang saya hanya mampu berdoa untuk awk. Semoga awak tenang disana.
“Adalah Pasti Akan Pergi, untuk Kembali KepadaNya”
Saya redha awak. Terima kasih jugak kerana hadir dalam hidup saya walaupun hanya sementara di dunia ini. Semoga kita berjumpa lagi di akhirat kelak, iaitu di SyurgaMu Ya Allah. Insyallah Aamiin.

Pesanan Tunang Seakan Tahu Bakal Bertemu Ajal

2

ori

02

11258060_656119684521468_4489950559196396332_n

 

Tags: #guruan #pesan terakhir #sebelum ajal #Tunang