Gambar Ular Cobra Gergasi Semasa Banjir Di Kelantan

1544 views

ular-banjir (1)

 

Gambar Ular Cobra Gergasi Semasa Banjir Di Kelantan  | Kewujudan air dalam jumlah yang banyak di persekitaran kering sudah tentu mewujudkan rasa tidak senang bukan sahaja di kalangan manusia tetapi juga haiwan yang lain.

Disebabkan itu, maka kelibat haiwan seperti biawak dan ular adalah sesuatu yang lumrah setiap kali banjir besar melanda.

Ini kerana, haiwan-haiwan berkenaan juga keluar mencari tempat yang kering.

Situasi kemunculan haiwan-haiwan berbisa ini seharusnya menjadi peringatakan kepada orang ramai agar tidak cuba meredah air kerana selain ada kemungkinan dihanyutkan arus, mereka juga berdepan risiko digigit ular.

Gambar kemunculan seekor ular dipercayai jenis cobra di satu lokasi banjir di Kelantan baru-baru ini seharusnya menjadi peringatan kepada semua termasuk pada sukarelawan dan penyelamat agar lebih berhati-hati selalu ketika berada di kawasan banjir.

 

 

Kita bukan keseorangan, ada haiwan lain juga berkeliran dalam air.

Penulis tidak dapat bayangkan perasaan pemilik rumah di bawah apabila seorang ular berbisa sedang berenang-renang di pintu masuk rumahnya…mynewshub

 

Tags: #banjir besar dikelantan #cobra gergasi di kelantan #gambar cobra banjir kelantan #gambar cobra besar dikelantan #gambar cobra dikelantan #gambar cobra gergasi #gambar cora besar di kelantan #gambar ular cobra dikelantan #haiwan selepas banjir kelantan 2014 #ular besar cobra banjir di kelantan