Fakta Kes Disebalik Pembunuhan Kerani Kolej Banting

11680 views

Fakta Kes Disebalik Pembunuhan Kerani Kolej Banting|”Angkara mulut badan binasa” itulah kata kata yang diucapkan natizen berkait satu kes pembunuhan kerani di Kolej Vokasional Telok Datok , Banting semalam.

Siasatan awal mendapati, suspek dipercayai berdendam dengan mangsa yang sering kali menyindirnya mempunyai hubungan sulit dengan seorang kakitangan.Walaupun dinafikan oleh suspek, mangsa masih juga menyindir dan mengata saspek.

Bagaimanapun berikut beberapa fakta kes yang perlu anda ketahui.

1.Call mak selepas bunuh.
Dimaklumkan selepas suspek bertindak membunuh Zaimah Mahmod 57 dengan cara di cekiK dan tikam,suspek sempat menghubungi ibunya terlebih dahulu.

2.Sorok mayat dalam store pejabat.
Selepas itu suspek menyorok mayat kedalam store pejabat sebelum menghubungi polis pada jam 2.40 petang yang memaklumkan dia sudah membunuh mangsa.

3.Gelisah selepas bunuh.

Seorang guru wanita mendakwa suspek kelihatan gelisah selepas dipercayai membunuh pembantu tadbir wanita itu.Dia yang enggan dikenali berkata, lelaki itu kebiasaannya bersikap peramah dan kerap berbual-bual dengannya.

Namun, ketika memasuki pejabat kira-kira jam 1.30 tengah hari itu dia (suspek) hanya menundukkan kepala apabila ditanya di mana Pengarah (kolej) sambil menunjukkan ke arah bilik.

Dia dilihat seolah-olah memikirkan sesuatu yang mahu dilakukannya,” katanya.

4.Suspek miliki sakit mental (Paranoid)
Suspek dikatakan baru tiga bulan bekerja dan juga pernah menjalani rawatan kemurungan di hospital selain pernah melakukan cubaan membunuh diri.

5.Pengakuan jiran mangsa.

6.Identiti suspek
Nama: Abdul Azhim Bin Mohamad
Pekerjaan: Pembantu Makmal Sekolah
Alamat: No.xx Jln Rambai 9, Tmn Rambai Indah, Jenjarom

7. Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Tags: #disebalik #Fakta Kes #kerani #Kolej Banting #pembunuhan