Diam-Diam Menabung Demi Menikahi Kekasih,Tapi Akhirnya Behujung Pilu

1127 views

Diam-Diam Menabung Demi Menikahi Kekasih,Tapi Akhirnya Behujung Pilu|Tiada siapa yang tahu bagaimana kisah kedua pasangan ini bermula,namun kisah cinta ini berakhir dengan duka.

Sebagian orang yang berusaha dalam hubungan cinta berjaya mencapai ke jinjang pelaminan dan hidup bahagia.

Namun ada pula yang berusaha sebaik yang ia mampu tapi akhirnya tetap berpisah,hal inilah yang di alami oleh lelaki benama Fizai.

Kisah cinta Fizai tular dilaman media sosial facebook sejak semalam apabila memuat naik status yang menyatakan dirinya telah menabung secara diam diam untuk biaya pernikahannya dengan wanita pilihan hati tidak seperti yang dia harapkan.

Menurut Fizai selama hubungan mereka 3 tahun ia telah berusaha dengan sebaik mungkin menjaga hubungan mereka agar tetap kekal.

Dalam diam diam ia menyisihkan gajinya sedikit demi sedikit untuk biaya pernikahan mereka kelak sejak dua tahun lalu namun sayang wanita yang dia percayai selama ini lebih memilih lelaki lain.

“Saya sudah  ada niat,tapi Allah merencanakan yang lain.

“Saya sengaja menabung diam diam,konon nak bagi kejutan,tapi hati kamu memilih dia lelaki lain”

“Saya masih ingat dengan janji untuk menghalalkan hubunagn kita,3 tahun bersama bukan waktu yang mudah untuk saya mencari yang lain”tulisnya.
Tulisan singkat dengan beberapa Keping gambar tabung duit yang bertulisan “untuk halalkan Nopi” terus menjadi perhatian ramai..

Natizen yang menanggapi postingan tersebut turut mengucapkan kata kata semangat kepada Fizai

loading...