Awas Gambar Facebook Diedit Bogel Dan Disebar

5252 views

Awek bertudung 'dibogelkan' di laman sosial1

Awas Gambar Facebook Diedit Bogel Dan Disebar|Sebelum ini pernah di nasihatkan kepada ramai agar senantiasa berhati hati memilih rekan facebook serta mengongsikan gambar gambar yang memiliki kekurangan yang mudah di edit oleh kecanggihan tegnologi terkini.

Baru baru ini seorang wanita meluahkan perasaannya di mana gambar beliau telah di edit separuh bogel oleh individu yang tidak dikenali dan menyebarkan gambar tersebut di laman media sosial.

Berikut gambar yang tersebar.

Awek bertudung 'dibogelkan' di laman sosial1

Awek bertudung 'dibogelkan' di laman sosial

INFO TAMBAHAN

Gambar wanita boleh dibogelkan dengan aplikasi editor x-ray? Pasti ramai yang tahu bahawa kewujudan aplikasi ini dalam photoshop akan menjadikan wanita mangsa bagi mereka yang ada perasaan hasad dengki dan cuba memfitnah anda.rambut sama hitam hati tiada siapa yang tau.

Dalam erti kata lain, jika ada yang cuba memburukkan anda mereka akan ambil gambar anda dari facebook dan masukkan menggunakan aplikasi xray dalam photoshop sekaligus membuat anda kelihatan bogel.

Ianya memang nampak palsu bagi yang baru belajar mengedit namun kalau ia dah pandai tahap dewa boleh memalukan anda seumur hidup. Kepada wanita, anda dinasihatkan supaya berhati-hati jika upload gambar anda kat facebook dan laman media sosial lainnya.

baju-putih

Cara untuk elak gambar anda kena edit dan bogel menggunakan aplikasi editor x-ray

Bagi yang suka memuat naik gambar di laman media sosial jangan muat naik gambar anda yang memakai baju warna putih sebab baju putih Ini akan memudahkan gambar anda diedit dan dibogelkan oleh aplikasi editor x-ray.

Sebarkan artikel ini jika anda rasa bermamfaat bagi orang lain.

Tags: #gambar awek tudung di bogelkan #gambar di edit bogel #gambar gadis tudung di bogelkan