7 Maut kemalangan di tanjakan paling berhantu

373 views


7 Maut kemalangan di tanjakan paling berhantu|Sekurang-kurangnya 7 maut secara mengenaskan apabila kemalangan membabitkan 6 kenderaan di tanjakan Berhantu Desa Tarahan lampung.

Dalam kejadian yang berlaku semalam,dimaklumkan kemalangan beruntun berkenan berpunca dari lori yang menuruni tanjakan itu mengalami masalanh brek sebelum merempuh kenderaan lainya.

Pihak polis Lampung Selatan AKBP M Syarhan menyebutkan ada empat mangsa maut ditempat kejadian Sementara tiga lagi meninggal dalam perjalanan kehospital.

“Kesemua mangsa di anggarkan berusia 23 ke 36 tahun,identiti mereka sudah kami kenal pasti” katanya pagi ini dalam sidang media.

Di petik dari laman web Paranormal indonesia, Tanjakan tarahan adalah salah satu lokasi paling keras dan selalu berlaku kemalangan yang mengakibatkan kematian ngeri.

Dalam satu kejadian baru baru,dikatakan seorang pemandu kereta secara tiba-tiba mati mengejut ketika memandu di kawasan itu.

Lain daripada itu,apabila malam pemandangan yang indah di waktu siang di kawasan berkenan menjadi seram,ditambah lagi tikungan panjang yang memiliki khas tersendiri.

Disekitar tanjakan terdapat beberapa kuburan lama,menurut satu cerita orang awam,katanya penunggu kawasan itu tidak suka dengan pembangunan jalan.

Semenjak dari pada itu,kejadian-kejadian aneh seperti penampakan mahluk halus dan kematian pemandu secara misteri kerap kali berlaku.

Misteri Tanjakan tarakan pernah di angkat untuk di filemkan,namun pembikinan filem itu tidak berjalan dengan baik dengan alasan gangguan-ganguan di lokasi shuting.

Gambar tikungan panjang tanjakan tarahan

Tags: #Kemalangan #Misteri #tanjakan tarahan