4 Beradik Di Halau Ibu & Di Tinggalkan RM70 Utk Terus Hidup?

1005 views

4 Beradik Di Halau Ibu & Di Tinggalkan RM70 Utk Terus Hidup? | Sadis, 4 orang kanak-kanak, berusia antara 2 hingga 7 tahun telah dijumpai berlegar tanpa arah tujuan di Sibu Jaya semalam oleh pihak polis dipercayai telah dihalau keluar dari rumah oleh ibu mereka.

4 Beradik Di Halau Ibu & Di Tinggalkan  RM70 Utk Terus Hidup?

Menurut laporan polis , mereka dijumpai bersama dengan wang tunai RM70, dua pasang payung serta beg dan mengikut laporan tersebut juga, kanak-kanak tersebut dipercayai berketurunan Iban.

Polis dikatakan sudah cuba mengesan lokasi ibu bapa mereka tetapi tidak berjaya dan telah menyerahkan kes tersebut kepada jabatan kebajikan untuk diselesaikan.

Berikut adalah senarai nama empat orang kanak-kanak tersebut, yang juga adik beradik:

 

4 Beradik Di Halau Ibu & Di Tinggalkan  RM70 Utk Terus Hidup?

Menai (7 tahun)
Iyen (7 tahun)
Echa (4 tahun)
Olivia (2 tahun)

4 Beradik Di Halau Ibu & Di Tinggalkan  RM70 Utk Terus Hidup?

 

#Sedih…kenapa la ada ibu yang bertindak begini kepada darah daging mereka sendiri…. Pasti ramai yang tertanya apa dah jadi kepada si ibu tersebut…apakah berpunca dari kemiskinan, beban menjaga anak sendiri atau pelbagai lagi kemungkinan yang hanya si ibu itu saja yang tahu? Semoga satu hari nanti si ibu akan kembali mengambil anak-anaknya ini…..

sumber
http://www.siakapkeli.com.

 

 

 

 

Tags: #empat beradik di halau ibu #empat beradik kena halau dengan ibu sendiri #ibu halau empat beradik #kisah benar empat beradik kena halau #kisah ibu yang kejam #sedih empat beradik di halau ibu