Tips Menemukan Kunci Rangsangan Isteri Dengan Benar

1561 views

 

gtre

Tips Menemukan Kunci Rangsangan Isteri Dengan Benar|Kebanyakan suami suka buat tafsiran sendiri. Kata mereka, bila ejakulasi berlaku ketika s3ks, bermakna mereka berdua sudah mencapai tahap orgasma. Sebenarnya teori tu salah!

Orgasma berlaku apabila otot otot di bahagian punggung dan lain2 kawasan di bahagian tubuh mengecut secara tiba tiba. Dalam masa yang sama, ia melepaskan ketegangan s3ksual yang terkumpul diikuti dengan sensasi mental yang mengiringi perasaan tu.

Manakala ejakulasi adalah proses pem@ncutan air man1 dan tak boleh dikelaskan bersama orgasma tadi. Bagi suami, ejakulasi sudah cukup memuaskan kehendak s3ksual tapi tidak bagi isteri.

Banyak proses yang perlu dialui untuk membuatkan isteri puas ketika berasmara dan setiap satunya adalah pengalaman yang berbeza. Banyak faktor yang mendorong ke arah kegagalan mengecapi nikmat persetubuhan di mana kebanyakan suami masih waswas samada isteri sudah orgasma atau tidak.

Sekiranya tanda2 di bawah berlaku kepada isteri, maka suami itu dah temui kunci rangsangan dalam hubungan asmara mereka…

Fasa pertama

1. Keluar suara meneran yang agak kuat dan berlaku secara spontan.
2. Badan menjadi tegang.
3. Tubuh menjadi gementar.
4. Nafas kencang dengan tiba2.
5. Kaki dan tangan merangkul suami dengan erat.
6. Di peringkat kemuncak, tubuh isteri akan kaku dan semacam tak sedarkan diri kerana 99 bahagian nafsunya sudah menguasai diri.

Setelah semua tanda ini muncul, suami isteri perlu beralih ke fasa seterusnya. Telah diketahui bahawa wanita lambat terangsang dan dengan itu mereka memerlukan sedikit masa untuk mengendurkan semua otot yang tegang tadi.

Agak menyedihkan bila sesetengah suami yang mementingkan diri, meninggalkan isteri begitu sahaja selepas selesai hubungan intim. Biasanya, wanita mengambil masa paling kurang 15 minit untuk kembali normal dan suami sepatutnya menggunakan masa itu untuk terus merangsang isteri samada dengan ciuman, belaian atau paling tidak, ucapan terima kasih yang romantik.

Pujian dan belaian amat didambakan kerana itulah fitrah wanita. Setelah selesai bersama, suami tidak patut meninggalkan isteri begitu sahaja. Sebaliknya, lakukanlah beberapa perkara berikut…

Fasa kedua

1. Dakap isteri dengan mesra.
2. Kucup dahinya sebagai tanda penghargaan dan terima kasih.
3. Sambil berbual, belai tubuhnya dengan penuh kasih sayang.
4. Elakkan dari terus mengalihkan badan ke arah lain, sebaliknya kekalkan berbaring mengadap isteri.
5. Gunakan tuala kecil untuk lap peluh di dahi isteri. Ia memberi makna si suami prihatin dan sayang padanya.
6. Setelah keadaan beransur tenang, nasihati isteri mengenai perkara2 yang tidak enak di pandangan suami dengan cara yang paling baik.

Take Noted yea suami ….

Tags: #Isteri #Kunci #menemukan #rangsangan #Tips