3 SEBAB KUCING DATANG KEPADA KITA

1219 views
Foto : by FairyCat60s deviantart.com

Foto : by FairyCat60s deviantart.com

3 SEBAB KUCING DATANG KEPADA KITA | Admin memang suka sangat pada kucing. Pantang nampak kucing dimana-mana mesti admin akan memangil-manggil.

Kucing adalah salah satu makhluk Allah yang comel dan manja. Adakala ketika makan dimana-mana kucing pasti ada dan datang kepada kita.

Disini adin kongsi 3 sebab kenapa kucing datang kepada kita.

Pertama. Allah sedang beritahu makanan kita, hak kita itu bukan semuanya rezeki kita. Sebahagiannya rezeki kucing itu. Sebab itu ia datang pada kita….

Kedua. Allah sedang beritahu apabila kita memberi makanan kepada kucing itu, rezeki lain akan Allah gantikan yang lebih baik. Sebab 1 kebaikan itu Allah balas 10 kebaikan (pahala). Allah Maha Mampu beri lebih daripada itu….

Ketiga. Allah sedang bagi tahu apabila kita tak memberi makanan kepada kucing itu, sebenarnya kita sedang menolak rezeki baru yang Allah nak bagi kepada kita. Rezeki itu luas, bukan hanya wang. Tetapi meliputi semua kehidupan. Ingin ikhlas memberi, berilah pada haiwan kerana haiwan tak pandai mengucap terima kasih kepada kita. Ia hanya tahu minta dan makan…

Wallaualam

Sumber: Cahayacintaku.com

 

Tags: #gambar kucing #Kucing #kucing comel #sebab kucing datang kepada kita