10 Hukuman kejam dalam sejarah yang dilakukan terhadap wanita

2674 views

10 Hukuman kejam dalam sejarah yang dilakukan terhadap wanita|Semasa kurun ke 18-19 dalam sejarah barat banyak terdapat kaedah2 penyeksaan terhadap penjenayah samada jenayah ringan atau berat. Berat atau ringan hukuman penyeksaan tetap dijalankan.

Lelaki mahupun wanita semuanya sama diadili. Malah kadang wanita lebih dahsyat dihukum sexual sadism menggunakan kaedah dan peralatan yang dicipta zaman tu.
Wanita yang telah diseksa selalunya melibatkan anggota seksual mereka hingga ada yang cacat kekal kerana hukuman ni..tetapi selalunya berakhir dengan kematian.

Kebanyakan kaedah penyeksaan telah dimansuhkan abad yang lalu, bagaimanapun, beberapa hukuman kejam ni masih diamalkan disesetengah negara hari ini. Sesetengahnya penyeksaan keatas diri mereka bukan sebab jenayah tetapi oleh kerana tradisi sendiri cari penyakit..jadi diri sendiri yang menderita..

 

 

 

 

Tags: #10 Hukuman kejam dalam sejarah yang dilakukan terhadap wanita #hukuman kejam #Hukuman kejam dalam sejarah yang dilakukan terhadap wanita #hukuman kejam yang dilakukan terhadap wanita #penyeksaan terhadap wanita #seksa wanita #Wanita